Tilaa ilmainen kuntokartoitus

Viemärihuolto

Teemme viemärihuollot monen vuoden kokemuksella niin omakotitaloille kuin taloyhtiöille.

Viemäri tarvitsee huoltoa

Tee viemärihuolto, jotta vältyt yllätyksiltä. Masterpipe ei käytä alihankintaa, vaan viemärihuoltojen tekijät ovat yhtiön omia työntekijöitä. Näin voimme taata alan parhaan laadun ja säilyttää äärimmäisen korkean asiakastyytyväisyytemme.

Omakotitalojen viemäriputkistoja on pääasiassa kolmenlaisia: Valurautaisia, valuraudan ja betonin yhdistelmiä sekä muovista valmistettuja putkia. Valurautaisia ja betonisia käytettiin 1970-luvun alulle saakka ja muovisia tästä eteenpäin. Muovit ovat hieman ajan saatossa kehittyneet ja nykyiset kestävätkin käyttöä jo erinomaisesti.

Varhaisissa muoviputkissa on esiintynyt putken lasittumista ja siitä johtuvaa taipumusta halkeiluun. Tästä kärsivät 1970-luvun viemäriputket. Muoviset viemäriputket on liitetty toisiinsa limittäin putken toisessa päässä sijaitsevan muhvin avulla. Muhvin tiivisteenä on kuminen O-rengas. Kumisen tiivisteen kuivuminen tai liikkuminen putken puutteellisen kannakoinnin takia ovat muovisen viemäriputkiston suurimpia vuotoriskejä lasittumisen aiheuttaman halkeamisen lisäksi.

Näistä viemärimateriaaleista valuraudasta ja betonista valmistetut kaipaavat kunnollista sukitusta, koska niiden tekninen käyttöikä on tänä päivänä jo reilusti ylitetty. Muoviset tarvitsevat huoltoa n. 30-40 vuoden iässä. Ikä on suuntaa antava, koska varsinaisen huoltotarpeen määrittelee viemäriputkiston likaantumisaste.

HOIDA VIEMÄRIHUOLTO VAIVATTA OP:N RAHOITUKSELLA.
LASKE TÄSTÄ LASKURILLA ITSELLESI SOPIVA KUUKAUSIERÄ.

Viemärihuoltomme vaiheet

Viemäriputkistoon kertyy vuosien aikana monenlaista likaa. Keittiörasvaa, kalkkia, ulostetta, virtsakiveä ja pesuaineen sidosaineita tarttuu ajan saatossa sileänkin putken pintaan ja liitoskohtiin. Nämä likakertymät alkavat kasvaa ja niihin tarttuu suurempia määriä ulostetta, WC-paperia ja rasvaa. Jossain vaiheessa viemäriputkessa on tämän seurauksena pieni pato, joka seisottaa takanaan suurta likavesimäärää. Jos tukoksen kohdassa putkessa on halkeama tai huonoksi mennyt O-rengas, saattaa viemärin bakteeri- ja ravinnepitoista likavettä päästä vuotamaan talon rakenteisiin. Tästä voi pahimmillaan seurata homeongelmia.

Ongelmien ennakoimiseksi tai tukkeutuneen viemärin puhdistamiseksi putkistolle tulee suorittaa perusteellinen viemärihuolto. Pelkkä imuauto ei tähän riitä koska pelkästään alipaineella imemällä saadaan yleensä vain viemärin rungosta pahin tukostuma liikkeelle. Itse varsinainen ongelman alkulähde jää edelleen viemäriin ja sama toistuu hetken päästä.

 
 

Viemärin puhdistus

Oikeaoppisessa viemärihuollossa koko viemäriputkisto harjataan hiilikuitu- tai nylonharjalla huolellisesti ja huuhdellaan. Kaikki putken seinämään tarttuneet epäpuhtaudet poistetaan mekaanisesti, kuitenkin putkea mitenkään vahingoittamatta. Kiinteistön lavuaarien hajulukot vaihdetaan huollon yhteydessä uusiin.

Putket kuvataan viemärikameralla

Pesun ja huuhtelun jälkeen puhdas putkisto kuvataan viemärikameralla ja kuvauksesta koostetaan videoraportti. Kuvauksen yhteydessä puhtaasta putkesta on havaittavissa mahdolliset riskitekijät ja tarvittaessa huollon yhteydessä näitä halkeamia tai viallisia tiivisteitä voidaan korjata sukitusmenetelmällä. Myös valurautaisia lattiakaivoja, joita löytyy 1970-luvun alun kohteista, voidaan saneerata huollon yhteydessä kehittämällämme haponkestävästä teräksestä valmistetulla, patentoidulla Masterkaivolla.

Kuvauksen tarpeellisuudesta kertoo se, että nykyisten rakennusmääräysten mukaan uudisrakennuskohteissa viemäriputkisto tulee kuvata ennen käyttöönottoa. Tämä siksi että asennusvirheet, mm. huonosti asettuneet tiivisteet näkyvät kuvattaessa. Vanhemmissa taloissa tätä ei ole koskaan tehty ja mahdolliset virheet ovat jääneet huomaamatta.

 
 

Viemärihuollon dokumentti

Huollon jälkeen täytetään tarkastus – ja luovutuspöytäkirja ja katsotaan yhdessä kuvattu video viemäriputkistosta. Näin asiakas pääsee tarkistamaan sekä työn laadun että oman viemäriputkiston kunnon. Tarkastuspöytäkirja ja videon sisältävä muistitikku jäävät asiakkaalle.

Viemärihuollosta usein kysytyt kysymykset

Koska viemäri kannattaa huoltaa?

Viemäri voi olla huollon tarpeessa, kun:

  • Putkisto ei vedä kunnolla
  • Viemäristön putket tukkeutuvat helposti
  • Viemäristä nousee paha haju
  • Kun edellisestä viemärihuollosta on 5-10 vuotta (ehdoton takaraja yleensä 15 vuotta).

Jos epäilet, että viemärisi saattaa olla huollon tarpeessa tilaa meiltä maksuton viemärikuvaus.

Miksi viemärihuolto kannattaa tehdä?

Viemärihuolto kannattaa tehdä ehdottomasti ennaltaehkäisevästi eikä vasta silloin, kun on pakko. Tällöin säästyy varmemmin isommilta kustannuksilta.

Viemärihuolto kannattaa tehdä seuraavista syistä:

  • Huoltamalla viemärin se kestää pidempään
  • Kun viemäri kuvataan viemärihuollon yhteydessä, piilevät viat löytyvät ennen kuin ne aiheuttavat isomman vahingon
  • Viemäri ei tukkeudu niin helposti
  • Säästät mahdollisesti rahaa rutkastikin, jos jokin piilevä vika tulee ilmi viemärihuollon yhteydessä.

Kuinka usein viemäri kannattaa huoltaa?

Viemäri kannattaa huoltaa 5-10 vuoden välein. Ehdoton maksimiaika viemärihuollolle on 15 vuotta. Uudisrakennuksissa viemärikuvaus kannattaa tehdä viimeistään 9 vuotta talon valmistumisen jälkeen, sillä 10 vuoden kohdalla rakennusyhtiön vastuu rakenteellisista virheistä loppuu.

30000

metriä sukkaa

Yli

2300

asennettua

viemäriä

Asunto-osakeyhtiöitä,
toimistokiinteistöjä,
virastoja, sairaaloita

Tuhansia
Koteja