Tilaa ilmainen kuntokartoitus

Usein kysyttyä

 

Miksi viemäri pulputtaa tai korisee?

Viemärin ei kuuluisi pitää kummallisia ääniä. Hassut äänet viemärissä kielivät viemärien tukkeutumisesta tai muuten vain huonosta kunnosta. Jos viemäri ei vedä, lopeta vedenkäyttö heti. Viemärin tukos on tärkeää selvittää pikimmiten. Viemärin kuvauksella voidaan havaita mahdolliset tukkeumat.

Ensiarvoisen tärkeää on, että viemäriin ei saa koskaan heittää sinne kuulumatonta. Esimerkiksi ruuantähteet, rasva, hygieniatuotteet kuten vanupuikot, käsipyyhepaperi ja terveyssiteet tukkivat viemäriä. Myös viemärin ikä voi vaikuttaa, sillä vanhoissa valurautaisissa viemäreissä irronnut ruoste aiheuttaa helposti tukoksia.

 

Viemäri on tukossa, mitä pitää tehdä?

Mikäli viemäri ei vedä ollenkaan, lopeta veden käyttö heti. Pienet viemäritukokset voi kokeilla avata käyttämällä viemärinavausainetta tai päästämällä kuumaa vettä viemäriin. Kuitenkin jatkuvasti tukossa olevat, hitaasti vetävät viemärit voivat olla merkki vanhan viemäriputken huonosta kunnosta. Pahinta on huomaamaton tihkuvuoto, joka voi edetä talon rakenteissa ja aiheuttaa bakteerikasvustoja ja pitkään jatkuessaan laaja-alaisia vesivahinkoja. Pahimmassa tapauksessa viemäriputki voi olla jossain kohtaa rikki. Joskus saattaa ongelman aiheuttaja löytyä pihamaalta, kun puun juuristo on kasvanut kiinni viemäriin. Tärkeintä on selvittää viemärin kunto ja tämä onnistuu kuntokartoituksella.


Miksi viemäri haisee?

Paha viemärin haju saattaa tarkoittaa, että viemärissä on tukoksia, tai että viemäri on kuivunut. Mikäli paha haju tulee kylpyhuoneen lattiakaivosta, saattaa lattiakaivon hajulukko olla kuivunut tai likainen. Jos lattiakaivon käyttö on ollut vähäistä, voi ensiavuksi kokeilla valuttaa vettä. On syytä myös tarkistaa, onko lattiakaivoon kertynyt hiuksia, saippuan jäämiä ja muuta likaa. Lattiakaivon hajulukko on tärkeää puhdistaa säännöllisesti. Mikäli viemäri edelleen haisee puhdistamisesta riippumatta, olisi hyvä tarkistaa, ettei viemärissä ole tukoksia. Tämä onnistuu kuvaamalla viemärit viemärikameralla.

 

Voiko pelkän lattiakaivon vaihtaa ilman, että täytyy purkaa ympärillä olevia rakenteita ja vesieristyksiä?

Masterpipe-lattiakaivo voidaan asentaa vanhan lattiakaivon sisään ilman, että mitään rakenteita tai vesieristyksiä tarvitsee rikkoa. Uusi lattiakaivo kiinnitetään viemäriputkeen saumattomasti siististi sukittamalla. Asennus on nopea, työ on jo päivässä valmis. Pyydä meiltä lisätietoja lattiakaivon saneerauksesta.

 

Voiko Masterpipelta tilata pelkästään lattiakaivon saneeraustyön?

Kyllä se onnistuu. Teemme myös pelkästään lattiakaivojen saneerauksia Masterpipe-lattiakaivolla. Työ on jopa päivässä ohi. Kysy lisää lattiakaivosaneerauksesta.

 

Mitä eroa on perinteisellä viemäriremontilla ja sukituksella?

Sukitus on asukasystävällinen ja kustannustehokas tapa linjasaneeraukseen. Sukituksen takia ei tarvitse hajottaa asunnon pintarakenteita ja asunnosta ei tarvitse lähteä muualle remontin ajaksi. Sukituksessa vanhan putken sisään asennetaan uusi saumaton putki, jolloin vanhan viemärin reiät ja halkeamat korjaantuvat. Perinteisessä viemäriremontissa uusitaan taas kokonaan viemärit, vesijohdot, kaikki märkätilojen pinnat ja vesikalusteet. Tämä tarkoittaa pitkää ja monivaiheista urakkaa, jätettä, pölyä ja kalliita asbestipurkuja.


Mitä eroa on sukituksella ja pinnoituksella?

Sukitus ei ole pinnoitusta. Ruiskupinnoitettaessa putken sisään ruiskutetaan pinnoite. Mikäli putkisto on hyvin huonossa kunnossa ja siinä on reikiä ja halkeamia, menetelmä on hyvin riskialtis. Pinnoitettaessa pysty- ja vaakaviemäreiden haarakohtien taitteisiin on vaarana jäädä vain ohut kerros pinnoitetta. Pinnoitemassa valuu vaakaputkien pohjalle ja kaventaa putken tilavuutta. Lisäksi ruiskupinnoitettaessa putken sisäpinta jää aina epätasaiseksi. Epätasainen putken sisäpinta kerää likaa ja tukkii viemäreitä. Ero näissä menetelmissä on siis huomattava, sillä sukittamalla lopputuloksena on sileä ja täysin uutta vastaava putkisto.

 

Viemäriremontin kesto?

Useimmiten koko talon viemärisukitus omakotitalossa on valmis noin 3-7 pvässä, riippuen tietysti talosta.

 

Viemäriremontti maksaa?

Viemäriremontin hinta riippuu talosta, talon koosta ja viemäripisteiden määrästä. Tarkka tarjous sukitustyöstä lasketaan veloituksettomalla kartoituskäynnillä.

 

Sopiiko sukitusmenetelmä minun taloni viemäreille?

Viemärin sukitus sopii kaikenlaisiin taloihin. Putkiston iällä ei ole niinkään väliä vaan sen kunnolla: putkiston on vielä pysyttävä kasassa. Sukitusmenetelmää voidaan käyttää 50-300 mm putkien uudistamiseen jäte- ja sadevesiviemäreissä, sekä maanalaisissa putkistoissa.


Kuinka huonokuntoisen viemärin voi vielä sukittaa?

Vanha putki toimii muottina, joten sen on pysyttävä sukituksen ajan kasassa. Reijät ja halkeamat vanhassa putkessa eivät vielä haittaa mitään. Sukitus luo uuden kantavan putken sisälle.

 

Voiko muoviviemärin sukittaa?

Sukitamme myös muoviviemäreitä. Muovi ei kestä ikuisesti ja saattaa ajan kuluessa lasittua ja halkeilla. Lisäksi tiivisteet haurastuvat iän myötä. Sukitus sopii myös muoviviemäreille erinomaisesti.


Minkälaiseen putkistoon sukittaminen voidaan tehdä?

Viemärin sukittaminen voidaan tehdä kaikenlaisiin viemäristöihin ja putkistoihin. Sukitettava putkisto voi olla muovia, betonia tai esimerkiksi valurautaa, niin kuin monessa vanhassa omakotitalossa. Muovia pidetään lähtökohtaisesti kestävänä putkimateriaalina ja sitä se onkin, mutta sekin ikävä kyllä lasittuu hauraaksi viimeistään 50 vuodessa. Muoviputkikin voidaan sukittaa.

 

Voinko asua viemäriremontin aikana kotonani?

Voit asua asunnossasi koko viemärisaneerauksen ajan aivan normaalisti. Remontin alkaessa toimitamme asuntoosi kuivakäymälän, jonka tyhjennyksestä myös huolehdimme. Halutessanne toimitamme saneerattavaan kohteeseen suihku-/wc-kontin. Suojaamme huolellisesti työskentelyalueiden seinät ja lattiat. Sinun tehtävänäsi on siirtää irtain tavara syrjään työn ajaksi.

 

Miten saan viemäriremontista kotitalousvähennystä?

Kotitalousvähennystä saadaan työn osuudesta. Vähennys on enintään 2250 euroa henkilöltä vuoden aikana ja sen omavastuuosuus on 100 euroa. Koska kotitalousvähennys on henkilökohtainen, puolisot voivat saada yhteensä 4500 euroa vuodessa kotitalousvähennystä. Mikäli 2250 euron raja ei ylity, vähennystä kannattaa hakea vain toiselle puolisolle, jolloin omavastuu vähennetään vain kerran. Kotitalousvähennys myönnetään sinä vuonna, jona olet maksanut yrityksen laskun.

Viemäriremontin valmistuttua saat meiltä kotitalousvähennyserittelyn, todistuksen verottajaa varten. Sen avulla voit täyttää veroilmoituslomakkeen 14 A kotitalousvähennyksen hakemista varten. Lisäksi saat laskun, jossa on eriteltynä työn osuus sekä tarvikkeiden ja materiaalien osuus. Kotitalousvähennyksen saat, kun työ tehdään omassa kodissa tai vaikkapa vapaa-ajan asunnossa. Asunto-osakeyhtiö ei voi saada kotitalousvähennystä.


Onko sukitus varmasti luotettava ja kestävä keino?

Ilman muuta. Master-menetelmällä tehty sukitus on erittäin luotettava viemärisaneerauskeino. Käytämme haponkestävästä teräksestä valmistettua patentoitua ja VTT:n testaamaa lattiakaivoa. Se asennetaan vanhan lattiakaivon sisään. Näin olemassa olevia vesieristyksiä ja pintoja ei tarvitse rikkoa. Mikäli myöhemmin toteutetaan kylpyhuoneremontti, on uuden korokerenkaan liittäminen lattiakaivoon yksinkertaista. Lisäksi sukitamme viemäriputken kaikki haarakohdat erillisillä haaravahvikkeilla kaksinkertaisella vahvuudella. Vain haaravahvikkeita käyttäen saavutetaan kestävä ja pitkäikäinen viemäri. Tuloksena on saumaton, kestävä viemäristö, jolle annamme 40 vuoden vuotamattomuustakuun.