Kokemuksia viemärien sukituksesta

 

30000
METRIÄ SUKKAA


asunto-osakeyhtiöitä, toimistokiinteistöjä,
virastoja, sairaaloita


Pyydä lisää tietoa kohteistamme

 

TUHANSIA KOTEJA


YLI 2300
ASENNETTUA VIEMÄRIÄ


 

ESIMERKKEJÄ TOTEUTUNEISTA KOHTEISTA

  • As Oy Vuoripirtti, Espoo, 18 asuntoa
  • As Oy Mechelininkatu 11, Helsinki, 41 asuntoa
  • Asunto-osakeyhtiö Kairviita, Turku, 198 asuntoa
  • Asunto-osakeyhtiö Saton Kahdeksikko, Kaarina, 200 asuntoa
  • Asunto Oy Vantaanmäki, Vantaa, 120 asuntoa
  • Asunto Oy Vantaantornit, Vantaa, 120 asuntoa
  • Asunto Oy Ilomäentie 11, Helsinki, pohjaviemärisaneeraus

 

V-S Isännöintitalo Oy

Markku Mattila
Isännöitsijä, partner
V-S Isännöintitalo Oy
1997-2015

”Masterpipe Oy on urakoinut isännöimissäni kohteissa viemärijärjestelmän saneerauksen sukittamalla viemärit. Merkittävin kohteista oli 200 asuntoa käsittävä v.1968 valmistunut kerrostaloyhtiö. Tämä As Oy muodostuu 8 eri rakennuksesta, joissa kussakin on 25 asuntoa. Rakennukset ovat keskenään samanlaisia.

Suunnitteluvaihe

Tarjouslaskentavaiheessa Masterpipe Oy:n myynti- ja suunnitteluhenkilöstö tutustuivat kohteeseen paikanpäällä. Kohteeseen tutustuminen oli tarkkaa ja huolellista, kaikki vähäisetkin eroavaisuudet piirustuksiin merkittiin tarkasti. Tarkka ja yksityiskohtainen kohteeseen tutustuminen antoi hyvän pohjan tarjouslaskentaan.

Tarjouksen esittely

Tarjouksen esittely oli yksityiskohtaisen tarkka ja selkeä. Tässä yhteydessä Masterpipe Oy:n edustaja kertoi ne yksityiskohdat, joissa saattaisi työnsuorituksen aikana ilmetä ongelmia. Näin tilaajalle jäi selkeä käsitys työsuorituksen riskeistä, sekä teknisistä, että taloudellisista riskeistä.

Työsuoritus

Masterpipe Oy aloitti työurakan sovittuna ajankohtana, ja suoriutui työstä sovitussa aikataulussa. Työsuoritukset asunnoissa tehtiin aina ennalta sovittuina aikoina, ja näissä Masterpipe Oy pysyi kiitettävällä tarkkuudella. Tässä asiassa sain asukkailta erittäin paljon positiivista palautetta: ”Viemärisukittajat tulivat aina etukäteen ilmoitettuna aikana. Pojat ovat kohteliaita ja siistejä, ei sotkettu paikkoja.” Masterpipe Oy:n työmaakontit olivat siistejä ja työvälineet hyväkuntoisia.

Ammattiylpeys

Masterpipe Oy:n koulutettu nuori asentajaryhmä on ammattitaitoista ja mikä hienointa: erittäin ammattiylpeitä. Tämä ryhmä ei hyväksy itseltään mitään muuta, kuin parhaan mahdollisen työsuorituksen. Tämän kohteen työn valvonnassa katseltiin useita tunteja tallenteita sukitetuista viemäriputkista. Yhtäkään työsuoritusta ei tarvinnut hylätä.

Yleisesti

Tämän esimerkkikohteen lisäksi Masterpipe Oy urakoi myös muissa isännöimissäni kohteissa. Esim neljän perheen rivitaloyhtiössä, missä kaikki huoneistot ovat erilaisia, ja kokonaisasuinpinta-ala yli 600 neliötä. Tämän erikoisen ja vaativan kohteen työsuorituksesta Masterpipe Oy sai erityistä kiitosta. Masterpipe Oy on luotettava ja turvallinen valinta viemärisaneerauksen suorittajaksi.”

”Masterpipe Oy on luotettava ja turvallinen valinta viemärisaneerauksen suorittajaksi.”

Markku Mattila, Isännöitsijä, partner, V-S Isännöintitalo Oy

 

As Oy Vantaantornit

Matti Räsänen
Hallituksen puheenjohtaja, As Oy Vantaantornit
Vantaankallio 2, 4, 6
120 asuntoa
Taloyhtiön linjasaneeraus suoritettu 2015-2016 välisenä aikana

Pääurakoitsija: Fira Palvelut
Rinnakkaisurakkana viemäreiden sukitus: Masterpipe Oy

”Urakan alussa Fira Palveluiden työpäällikkö epäröi kahden urakan rinnakkaista onnistumista, mutta totesi urakan loppuselvityksessä, että olipa niin hyvä kohde, olisi saanut olla isompi ja jatkua vielä!

Aikataulutus

Aikataulutus sujui koko urakan ajan loistavasti, eikä kummallekaan urakoitsijalle tullut ainuttakaan odotustuntia. Pitkänlinjan rakentajana tiedän, että korkealaatuisen työn, aikataulussa pysymisen ja asukkaiden tyytyväisyyden tae on ylimmän yritysjohdon vastuulla, ja nämä yhtälöt toteutuivat yli odotusteni. Koko urakka oli valmis kuukautta alle aikataulun.

Työn laatu

Työn laatu oli hyvää. Erityismaininnalla Masterpipen sukitus; josta projektin johto (Vahanen Oy yli 50 vuoden kokemuksella) totesi, ettei aiemmin ole nähnyt näin hyvälaatuista sukitusta. Myös talonmiehemme totesi, että loppuivat viikoittaiset viemärinavaukset kokonaan.

Loppulausunto:

Loppulauselmani tuleville linjasaneerauksen teettäjille: Sukitus on tämän päivän vaihtoehto nro 1 viemärisaneerauksessa: Masterpipe osoittautui luotettavaksi yhteistyökumppaniksi. Lisäksi Masterpipella on laadullisesti ylivoimainen lattiakaivon insertti, mikä on tähänastisen käyttökokemuksen mukaan toimiva systeemi. Lattiakaivo on yleensä sukituksen heikoin lenkki. Tosi pitkä vuotamattomuustakuu kertoo myös työnlaadusta.”

”Sukitus on tämän päivän vaihtoehto nro 1 viemärisaneerauksessa: Masterpipe osoittautui luotettavaksi yhteistyökumppaniksi.”

Matti Räsänen, Hallituksen puheenjohtaja, As Oy Vantaantornit