Tilaa ilmainen kuntokartoitus

Putkiremontin hinta – kannattaa kilpailuttaa

Putkiremontin hinta ei ole yksiselitteinen asia

Putkiremontin hinta ja laajuus voivat vaihdella merkittävästi ja siksi sen kilpailutus kannattaa aina. Putkiremontti on joka tapauksessa ennen pitkää väistämätön urakka jokaisessa asuinrakennuksessa. Yleensä valurautaputket tulevat tiensä päähän noin 40-50 vuoden iässä, toisinaan aiemminkin. Viemäriputkien vanhetessa vuotoriskit kasvavat ja vuodot yleistyvät, joten tilannetta kannattaa kartoittaa ajoissa ja ottaa rauhassa selvää eri saneerausmenetelmistä ja urakoitsijoista.

Taloyhtiöiden putkiremontit ovat aina perinteisesti kilpailutettu perusteellisesti. Monesti kuitenkin unohdetaan omakotitalojen putkiremonttien kilpailutus. Omakotitalojen putkiremontit onkin syytä kilpailuttaa ja vertailla tarjouksia kriittisesti ennen päätöksiä. Puutteelliset ja epämääräiset tarjoukset työstä voivat kostautua myöhemmin ilmaantuvina lisätöinä ja huonona työnjälkenä.

Urakoitsijaa valittaessa halvin ei aina ole välttämättä oikeasti se edullisin. Putkiremontin hinta ei saisikaan koskaan olla ainoa valintakriteeri.

putkiremontti ja sen hinta

Miksi putkiremontti kannattaa kilpailuttaa?

Kilpailuttamalla saat tietoa realistisesta putkiremontin hintatasosta. Saat mielenrauhan siitä, missä hintaluokissa viemärisaneerauksen hinnat liikkuvat ja varmuuden siitä, että hinta ja työn laatu tulevat olemaan kohdillaan.

Putkiremonttien hintojen ja laajuuksien vertailu

  • Sisältääkö tarjotun putkiremontin hinta haaravahvikkeiden käytön? Entä käytetäänkö haaravahvikkeita kauttaaltaan vaiko osassa viemäristöä? Haaravahvikkeilla saadaan 100 % tiiviys sukitettuun viemärijärjestelmään.
  • Mikä on urakan tarjouksen lattiakaivon saneeraustapa? Lattiakaivon uudistaminen on yksi kriittisimmistä putkiremontin vaiheista.
  • Sisältyykö tarjoukseen tuuletusputken sukitus? Tuuletusputki on koko viemäriverkoston sielu, joka vaikuttaa koko viemäriverkoston toimintaan.

Kiinnitä huomiosi myös seuraaviin asioihin verratessasi putkiremonttitarjouksia:

  • Onko yrityksellä referenssejä vastaavanlaisista kohteista, kuin sinun asuntosi. Kysy referensseistä!
  • Yrityksen laaja osaaminen erilaisista ja erikokoisista kohteista (kerrostalot, julkishallinnon tilat) kielii asiantuntemuksesta ja ammattitaidosta.
  • Mitä materiaaleja tarjotussa työssä käytetään: käytetäänkö pitkäikäisiä, testattuja ja sertifioituja materiaaleja.
  • Kuinka pitkä vuotamattomuustakuu saneeraukselle luvataan?
  • Viemärisaneeraus on tarkkaa käsityötä. Asentajien ammattitaito ja pitkä työkokemus alalta ennustavat myös erinomaista lopputulosta.
  • Kuluttajasuojalain mukaan 14 päivän peruutusoikeus koskee myös putkiremontteja. On tärkeää rauhassa ja perusteellisesti vertailla putkiremonttien tarjouksia, ilman hätiköityjä päätöksiä.

omakotitalon putkiremontin hinta

Omakotitalon putkiremontti ja hinta

Omakotitalon putkiremontin hinta saattaa vaihdella todella paljon, koska iso merkitys on sillä, kuinka huonossa tai hyvässä kunnossa koko putkisto on ja pystytäänkö se korjaamaan esimerkiksi sukittamalla. Lisäksi esimerkiksi vesipisteiden määrä vaikuttaa hintaan eli kuinka laaja putkiverkosto on.

Käyttövesiputkiremonttien hinta omakotitalossa voi olla esimerkiksi 5000 euroa, mutta laajan putkiston remonttiin voi kulua reilusti yli 10000 euroakin.

Pyydä meidät tekemään omakotitaloosi ilmainen viemärikuvaus, jolloin voimme antaa sinulle hinta-arvion putkiremontista.

Ja kuten mainittua, viemärisaneerauksessa halvinta hintaa ei ole kovin järkevää pitää ainoana kriteerinä.

Tuntuuko putkiremontin ostaminen vaikealta? Ei hätää tilaa meiltä Viemäriremontin ostajan -opas.