Tilaa ilmainen kuntokartoitus

Asiakaskokemuksia

Viemärin sukitus - Masterpipe

V-S Isännöintitalo Oy

Markku Mattila
Isännöitsijä, partner
V-S Isännöintitalo Oy
1997-2015

”Masterpipe Oy on urakoinut isännöimissäni kohteissa viemärijärjestelmän saneerauksen sukittamalla viemärit. Merkittävin kohteista oli 200 asuntoa käsittävä v.1968 valmistunut kerrostaloyhtiö. Tämä As Oy muodostuu 8 eri rakennuksesta, joissa kussakin on 25 asuntoa. Rakennukset ovat keskenään samanlaisia.

Suunnitteluvaihe

Tarjouslaskentavaiheessa Masterpipe Oy:n myynti- ja suunnitteluhenkilöstö tutustuivat kohteeseen paikanpäällä. Kohteeseen tutustuminen oli tarkkaa ja huolellista, kaikki vähäisetkin eroavaisuudet piirustuksiin merkittiin tarkasti. Tarkka ja yksityiskohtainen kohteeseen tutustuminen antoi hyvän pohjan tarjouslaskentaan.

Tarjouksen esittely

Tarjouksen esittely oli yksityiskohtaisen tarkka ja selkeä. Tässä yhteydessä Masterpipe Oy:n edustaja kertoi ne yksityiskohdat, joissa saattaisi työnsuorituksen aikana ilmetä ongelmia. Näin tilaajalle jäi selkeä käsitys työsuorituksen riskeistä, sekä teknisistä, että taloudellisista riskeistä.

Työsuoritus

Masterpipe Oy aloitti työurakan sovittuna ajankohtana, ja suoriutui työstä sovitussa aikataulussa. Työsuoritukset asunnoissa tehtiin aina ennalta sovittuina aikoina, ja näissä Masterpipe Oy pysyi kiitettävällä tarkkuudella. Tässä asiassa sain asukkailta erittäin paljon positiivista palautetta: ”Viemärisukittajat tulivat aina etukäteen ilmoitettuna aikana. Pojat ovat kohteliaita ja siistejä, ei sotkettu paikkoja.” Masterpipe Oy:n työmaakontit olivat siistejä ja työvälineet hyväkuntoisia.

Ammattiylpeys

Masterpipe Oy:n koulutettu nuori asentajaryhmä on ammattitaitoista ja mikä hienointa: erittäin ammattiylpeitä. Tämä ryhmä ei hyväksy itseltään mitään muuta, kuin parhaan mahdollisen työsuorituksen. Tämän kohteen työn valvonnassa katseltiin useita tunteja tallenteita sukitetuista viemäriputkista. Yhtäkään työsuoritusta ei tarvinnut hylätä.

Yleisesti

Tämän esimerkkikohteen lisäksi Masterpipe Oy urakoi myös muissa isännöimissäni kohteissa. Esim neljän perheen rivitaloyhtiössä, missä kaikki huoneistot ovat erilaisia, ja kokonaisasuinpinta-ala yli 600 neliötä. Tämän erikoisen ja vaativan kohteen työsuorituksesta Masterpipe Oy sai erityistä kiitosta. Masterpipe Oy on luotettava ja turvallinen valinta viemärisaneerauksen suorittajaksi.”

”Masterpipe Oy on luotettava ja turvallinen valinta viemärisaneerauksen suorittajaksi.”

Markku Mattila, Isännöitsijä, partner, V-S Isännöintitalo Oy

 


Nuhjalan kartanon viemärit remontoitiin pintarakenteita rikkomatta

Turussa sijaitseva Nuhjalan kartano on mainio esimerkki 1700-luvun kartanon rakentamistavasta. Kartanon uudet omistajat ostivat rakennuksen itselleen asumiskäyttöön. Ennen muuttoa he päättivät remontoida päärakennuksen viemärit. Masterpipe toteutti viemäriremontin niin, ettei historiallisesti merkittävän rakennuksen kauniita pintoja tarvinnut rikkoa.

Rakennus on arkkitehtuuri historiallisesti merkittävä. Kartanonpäärakennuksen on suunnitellut Turun kaupungin muurarimestari C.F.Schröder.

– Nuhjalan kartano on tällainen vähän vanhempi kartano. Kellari on 1300-luvulta ja itse kartanon varsinainen päärakennus on rakennettu 1764. Hankimme rakennuksen tämän vuoden keväällä ja tarkoitus on muuttaa tänne jouluksi, kertoo kartanon nykyinen omistaja Kai Vuori.

Masterpipe reagoi nopeasti

Ennen uusien omistajien muuttoa oli kartano ollut tyhjillään noin viisi vuotta. Kaikki kartanon viemärit oli remontoitava ennen muuttoa.

– Osa putkistahan oli 1930-luvulta. Vanhimmat putket olivat varmaankin sieltä 1900-luvun taitteesta ja ne olivat valurautaisia, Kai kertoo.

– Lähdin tutkimaan netistä erilaisia vaihtoehtoja remontin toteuttamiseksi niin, ettei lattiaa tarvitsisi kaivaa auki. Netti oli pullollaan jos jonkinnäköistä yrittäjää. Lopulta päädyin lähettämään sähköpostia muutamaan paikkaan. Masterpipeltä soitti rouvashenkilö muistaakseni suurin piirtein samanapäivänä ja kysyi, että tulisiko hän huomenna katsomaan putkia, Kai muistelee.

Seuraavana päivänä putket kuvattiin viemärikameroilla.

– Masterpipen edustaja sanoi, että kuvaus on täysin maksuton ja että hän vain katsoo putket läpi ja kertoo sitten meille, millainen tilanne on. Kuvaukset tehtiin ja todettiin, että siellä on todella huonokuntoista viemäriputkea.Näkemäni fyysinen halkeama ei ollut se pahin juttu, vaan viemäreissä oli vielä pahempiakin kohtia, Kai kertoo.

“Kyllä he sen homman osasivat”

Kuvauksen jälkeen remontin toteutuksesta sovittiin ja työt alkoivat Kain mukaan jopa yllättävän nopeasti, noin viikon kuluttua sopimuksen teosta. Remontti toteutettiin sukittamalla, mikä mahdollisti sen, ettei pintarakenteita tarvinnut rikkoa.

– Heiltä tuli pari-kolme kaveria ja he aloittivat duunit. He olivat täällä muistaakseni neljä päivää. Homma meni mielestäni näin asiakkaan kannalta aika yksinkertaisesti, Kai kiittelee.

– Kun kysyin ihan mielenkiinnosta näiltä kavereilta, että mitä te teette, niin he selvittivät asiat aika juurta jaksain. Siitä jäi sellainen kuva, että kyllä he sen homman osasivat, Kai kiteyttää.


Masterpipe huomioi asukkaat ja heidän toiveensa hyvin viemäriremontin aikana

Anna ja Juha-Pekka ostivat nykyisen kotinsa syksyllä 2018. Pian muuton jälkeen selvisi, että 1960-luvulla valmistuneen omakotitalon viemärit kaipasivat remontointia. Remontin toteuttajaksi valikoitui kilpailutuksen jälkeen lopulta Masterpipe, joka vakuutti pariskunnan hyvällä palvelullaan sekä sopivalla hinnallaan.

Annan ja Juha-Pekan koti on yksitasoinen, harjakattoinen omakotitalo. He muuttivat asuntoon loka-marraskuun taitteessa vuonna 2018.

– Kun olimme muuttaneet taloon, niin meni kuukausi, kun viemäri meni tukkoon ja kaikki vedet olivat sisällä, Juha-Pekka muistelee.

– Alkuperäiset viemärit olivat valurautaa, mutta putki talolta sakokaivolle oli betonia, Anna muistelee.

Hyvä paketti, jonka hinta oli kohdallaan

Remontti toteutettiin keväällä 2019. Ennen remonttia olivat Anna ja Juha-Pekka joutuneet kutsumaan imuauton avaamaan viemärit noin neljä tai viisi kertaa. Tämä kertoi siitä, ettei kaikki selvästikään ollut kunnossa.

– Talolta meni sakokaivolle kauheat porrastukset, jotka madaltuivat talolle päin. Se ei
tietenkään ole kauhean jees, Anna toteaa.

– Putket kävi kuvaamassa noin neljä tai viisi porukkaa. Otimme tarjouksia remontin
toteutuksesta ja päädyimme sitten Masterpipeen. Heillä oli tarjota meille hyvä paketti, josta tykkäsimme, Anna kertoo.

– He eivät tyrkyttäneet mitään ja hinta oli kohdallaan, Juha-Pekka komppaa.

Remontti valmistui nopeasti

Remontin toteutus sujui pariskunnan mukaan hyvin ja juuri niin kuin heille oli etukäteen kerrottu. Työmiehet olivat asiallisia ja ottivat hyvin huomioon esimerkiksi perheen kolme kissaa, joita ei saanut päästää ulos. He kertoivat Annalle ja Juha-Pekalle kattavasti käytettävistä materiaalista. Aina pienenkin yllätyksen ilmetessä katsottiin yhdessä, miten asian kanssa edettäisiin.

– Meidät huomioitiin asiallisesti. Remontti meni nopeasti ja kaikki sujui hyvin. Paikat suojattiin hienosti, pariskunta summaa.

– Nyt viemärit toimivat ja vetävät. Se on mahtava tunne!